Cookies

Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du att vi samlar in cookies. Läs mer

Ok, jag förstår

Den 18 april beslutade stadsbyggnadsnämnden att godkänna detaljplanen för kvarteret Brädstapeln på Kungsholmen, allmänt känt som Trygg Hansa-huset. Förslaget har tagits fram i nära samarbete med stadsbyggnadskontoret och är ritat av den franska arkitekten Manuelle Gautrand och svenska arkitektkontoret Equator.

– Vi välkomnar stadsbyggnadsnämnden beslut och vi vill tacka staden för ett gott samarbete. Det här beslutet gör det möjligt för oss att genomföra vår vision om en öppnare, och mer tillgänglig plats som skapar en koppling mellan centrala Stockholm och Kungsholmen. Vi är övertygade om att vi kommer att skapa ett riktigt bra kvarter som vi fastighetsägare, våra hyresgäster samt staden kan vara mycket stolta över, säger Therese Rattik, VD för Areim.

– Det har varit en gedigen demokratisk process med flera samråd. Nu får vi möjlighet att göra kvarteret tillgängligt för fler och skapa moderna kontorslokaler som möter kraven som samtida företag ställer på sin arbetsplats, säger Lars-Eric Andersson, Portfolio Manager för Gamla Livförsäkrings AB SEB Trygg Liv (Gamla Liv).

Den nya påbyggnaden, ritad av den franska arkitekten Manuelle Gautrand i samarbete med svenska Equator, är inspirerad av pappersvikarkonsten origami. Det skapar en lätthet i den nya konstruktionen vilket ytterligare förstärks av de hålrum som skapas mellan de origamiska vecken och den befintliga byggnaden. Platsens kvaliteter med ett högklassigt utförande ligger till grund för arbetet med att förbättra kvarteret och projektet.

Utvecklingen av kvarteret Brädstapeln är ett samarbete mellan fastighetsägarna, Areim som genom fonden Areim Fond II äger Brädstapeln 16 och Gamla Liv som äger Brädstapeln 13. Projektet har genomförts i nära samarbete med Stockholms stad. Läs mer om Brädstapeln på projektets hemsida https://bradstapeln.se

För mer information kontakta

Erik Ullsten, Projektledare Brädstapeln, Areim
Mob: +46 70 991 08 50
Epost: erik.ullsten [@] areim.se

 

LADDA NER PRESSMEDDELANDE

Ladda ner pdf ›