Cookies

Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du att vi samlar in cookies. Läs mer

Ok, jag förstår

FINANCE MANAGER TILL AREIM

Areim är en nordisk fastighetsägare och fondförvaltare med kontor i Stockholm och Helsingfors. Vi förvaltar fonder för några av världens största institutionella investerare. Det har vi gjort med framgång i över 15 år och det tänker vi fortsätta med. Framgång för oss betyder att leverera en god avkastning till våra investerare på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. Vår vision är att vara den mest attraktiva plattformen för investeringar i reala tillgångar. Vi ska vara ett oberoende bolag som bygger goda relationer till hyresgäster, investerare och samhället i stort. Ett bolag som vet vikten av att hitta den rätta balansen. Som vill att det som är bra idag ska vara minst lika bra i framtiden. Areim förvaltar idag fondtillgångar med ett värde om ca 14 miljarder kronor och har ett 40-tal medarbetare med huvudkontor i Stockholm city. Läs mer om oss på www.areim.se.

Vill du vara en del av en affärsdriven verksamhet där din insats gör skillnad? Följ med på vår spännande resa! Nu söker vi en ledare som med stort engagemang tar ansvar för våra fonders ekonomi och rapportering.

Om tjänsten

Areim fortsätter att expandera, utveckla nya produktområden, sätta upp flera fonder och etablera sig på nya marknader. Som en konsekvens av detta behöver organisationen förstärkas med en Finance Manager som får övergripande ansvar för all ekonomi kopplad till fondverksamheten. Du rapporterar till koncernens CFO och tjänsten är placerad på huvudkontoret i centrala Stockholm. Som Finance Manager ansvarar du för funktionens resurser, organisation, processer, systemstöd och kontrollsystem. Du planerar, leder och utvecklar all ekonomisk verksamhet relaterad till Areims fonder. Du har ett övergripande ansvar för fondernas redovisning, rapportering, skatt/moms, budgetering, löpande finansieringsfrågor, likviditets- och valutahantering, fastighetsförsäkringar och internkontroll. Du har även en stödjande och rådgivande roll för Areims transaktions- och förvaltningsteam samt fondansvariga. Du har löpande externa kontakter med investerare, revisorer, banker, redovisningsbyråer med flera. Till din hjälp har du tre kvalificerade fondcontrollers som du har personalansvar för.

Din profil

Vi söker dig med gedigen kompetens inom redovisning, skatt och rapportering. Du har flerårig erfarenhet från fond-/fastighetsbolag eller närliggande verksamhet. Vi ser att du har ledarerfarenhet samt en civilekonomexamen eller motsvarande i grunden. Du pratar och skriver engelska obehindrat och har generellt en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Som person är du är ansvarstagande, kvalitetsmedveten och självgående. Du trivs med att arbeta i en mindre organisation och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter. Du är noggrann med att leva upp till mål och kvalitetsstandards samtidigt som du motiveras av ett högt affärstempo och nya utmaningar. Du har lätt för att bygga relationer och skapa förtroende i din omgivning. I ditt ledarskap är du lyhörd, prestigelös och coachande. Självklart är du även analytisk och noggrann med förmåga att prioritera och planera arbetet effektivt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en kvalificerad ledarbefattning i ett utvecklingsorienterat bolag. Du blir en nyckelperson i en platt organisationen som kännetecknas av delaktighet, entreprenörsanda och stort affärsdriv. Du kommer få goda möjligheter att påverka verksamheten och vidareutvecklas inom ditt kompetensområde tillsammans med engagerade och kunniga kollegor.

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med BOSCGUS. Om Du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Bobo Jonason, BOSCGUS, på bobo.jonason@boscgus.se eller 070-353 94 10. Alla kontakter hanteras konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande varför vi ber dig att visa intresse snarast. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 2019-05-13.