Cookies

Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du att vi samlar in cookies. Läs mer

Ok, jag förstår

FONDER

Areim förvaltar totalt fyra fonder för några av världens största institutionella investerare. Vår investeringsstrategi är att investera i nordiska fastigheter där det finns en stor utvecklingspotential.

Det som ger oss en unik styrka är:
diskretionärt mandat, tydliga ramar och oberoende.

Areim Fond IV

Areim Fond IV stängdes under 2019 med en kapitalbas på totalt 685 miljoner EUR, inklusive  150 miljoner EUR i co-investeringskapital.

Bakom fonden finns en diversifierad grupp av institutionella investerare från Norden, Europa, Asien samt Mellanöstern. Areim Fond IV kommer att investera inom kontor och bostäder, samt i industri- och datacentertillgångar.

Exempel på innehav

Areim Fond III

Areim Fond III stängdes under 2016 med en kapitalbas på totalt 428 miljoner EUR.

I likhet med tidigare fonder kommer kapitalet från några av Sveriges och världens största institutionella investerare.

Exempel på innehav

TOMTEBODA

Kontor / Logistik

Areim Fond II

Areim Fond II stängdes 2013 med en kapitalbas på totalt 321 miljoner EUR. I fonden finns både stora internationella investerare och svenska institutioner.

Areim Fond II investerar i Sverige, huvudsakligen i Stockholm, med fokus på utveckling av kontorsfastigheter samt handelsfastigheter och bostadsprojekt. Fonden har en livslängd på åtta år med en treårig investeringsperiod och en total investeringsvolym om 6-7 miljarder kronor.

Exempel på innehav

HANSA

Handelsfastighet

FREDRIKSDAL

Bostäder

Areim Fond I

(under avveckling)

Areim Fond I stängdes 2007 med en kapitalbas på 225 miljoner EUR. Bakom fonden finns några av världens största institutionella investerare.

Areim Fond I har bland annat ägt kontorsfastigheter i Kista, Hammarby Sjöstad och bostadsfastigheter på Västermalms Strand i Stockholm samt handelsfastigheter på ett flertal svenska orter.

Exempel på innehav

BORGARFJORD 3

Kontor 

GÅNGAREN

Kontor

Pressmeddelanden