Fonder

Areim förvaltar totalt fyra fonder för några av världens största institutionella investerare. Vår investeringsstrategi är att investera i nordiska fastigheter där det finns en stor utvecklingspotential.

Det som ger oss en unik styrka är:
diskretionärt mandat, tydliga ramar och oberoende.

Areim Fond V

Areims fond V stängdes under 2022 med en kapitalbas på 877 miljoner euro, inklusive 173 miljoner euro i co-investeringskapital.

En diversifierad grupp institutionella investerare från Norden, Europa, Asien, Mellanöstern och Nordamerika står bakom fonden. Areim Fond V kommer att investera inom lätt industri, kontor och bostäder.

Areim Fond IV

Areim Fond IV stängdes under 2019 med en kapitalbas på totalt 685 miljoner EUR, inklusive  150 miljoner EUR i co-investeringskapital.

Bakom fonden finns en diversifierad grupp av institutionella investerare från Norden, Europa, Asien samt Mellanöstern. Areim Fond IV kommer att investera inom kontor och bostäder, samt i industri- och datacentertillgångar.

Exempel på innehav

Areim Fond III

Areim Fond III stängdes under 2016 med en kapitalbas på totalt 428 miljoner EUR.

I likhet med tidigare fonder kommer kapitalet från några av Sveriges och världens största institutionella investerare.

Exempel på innehav

Tomteboda   Kontor / Logistik

Areim Fond II

Areim Fond II stängdes 2013 med en kapitalbas på totalt 321 miljoner EUR. I fonden finns både stora internationella investerare och svenska institutioner.

Areim Fond II investerar i Sverige, huvudsakligen i Stockholm, med fokus på utveckling av kontorsfastigheter samt handelsfastigheter och bostadsprojekt. Fonden har en livslängd på åtta år med en treårig investeringsperiod och en total investeringsvolym om 6-7 miljarder kronor.

Exempel på innehav

Fredriksdal  Bostäder

Hansa  Handelsfastighet

Areim Fond I

(under avveckling)

Areim Fond I stängdes 2007 med en kapitalbas på 225 miljoner EUR. Bakom fonden finns några av världens största institutionella investerare.

Areim Fond I har bland annat ägt kontorsfastigheter i Kista, Hammarby Sjöstad och bostadsfastigheter på Västermalms Strand i Stockholm samt handelsfastigheter på ett flertal svenska orter.

Exempel på innehav