Cookies

Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du att vi samlar in cookies. Läs mer

Ok, jag förstår

Areim har stängt sin fjärde fastighetsfond med en kapitalbas på 685 miljoner EUR, inklusive 150 miljoner EUR i co-investeringskapital. Kapitalet kommer primärt att investeras i kontorsfastigheter, bostäder, industrifastigheter samt datacenter i Norden.

Kapitalet till Areim Fond IV säkrades från en bred bas av nya och befintliga investerare, inklusive statliga och privata pensionsfonder, försäkringsbolag, statliga investeringsfonder, stiftelser, kapitalförvaltare och fond-i-fonder från Norden, Europa, Asien och Mellanöstern.

Liksom i tidigare fonder kommer Fond IV att tillämpa vår framgångsrika investeringsstrategi och fokusera på centralt belägna bostads- och kontorsfastigheter med utvecklingspotential. Fonden kommer även att investera i industrifastigheter, datacentra och andra sektorer i regionen. Fonden beräknas ha finansieringsåtaganden uppgående till över 50 procent vid utgången av första kvartalet 2020.

”Vi är oerhört tacksamma för det fortsatt starka stödet från befintliga investerare och för förtroendet som nytillkomna investerare har visat oss. Vår målsättning är att vara en pålitlig förvaltare av våra investerares kapital genom att leverera en stabil avkastning i olika marknadscykler. Det åstadkommer vi genom en blandning av kassaflödesgenererande tillgångar och vår förmåga att tillföra bestående värden genom utveckling och förädling”, säger Therese Rattik, VD på Areim.

Evercore och Andulf Advokat bistod med rådgivning vid kapitalanskaffningen till Areim Fond IV.

För mer information kontakta

Alexandra Björklund, Investor Relations
Mob: +46 72 078 82 63
Epost: alexandra.bjorklund [@] areim.se

Leif Andersson, Founder
Mob: +46 70 454 65 20
Epost: leif.andersson [@] areim.se

Ladda ner pressmeddelande

Ladda ner pdf ›