Cookies

Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du att vi samlar in cookies. Läs mer

Ok, jag förstår

Areim säljer ett av Stockholms landmärken, fastigheten Brädstapeln 16 vid Barnhusbron, till KPA Pension som är en del av Folksamgruppen.

Brädstapeln 16 är ett utmärkt exempel på den typ av fastighetsinvestering som Areim letar efter. Ett projekt där vi kan vi bidra till stadsutvecklingen i Stockholm och lämna efter oss något som vi är stolta över. I vår affärsmodell ingår det att lämna över ägandet av våra projekt till en ägare som kommer att fortsätta förvalta fastigheten på ett ansvarsfullt och tidsenligt vis. Vi är mycket glada över att det är KPA Pension i detta fall, säger Therese Rattik, VD på Areim.

Fastigheten är en av Stockholms arkitektoniska skatter och ursprungsarkitekterna Tengbom och Salamon förverkligade en fantastisk idé då de ritade byggnaden. När Areim 2014 förvärvade Brädstapeln 16 var visionen att skapa ett levande kvarter, göra fastigheten relevant i sin omgivning och för de krav som finns idag med bibehållen hög arkitektonisk kvalitet.

Att utveckla och förädla fastigheten Brädstapeln 16 har varit ett fantastiskt intressant och kul projekt. En av framgångsfaktorerna har varit mycket goda samarbeten med såväl Stockholms stad, anlitade konsulter och våra entreprenörer. Vi har skapat förutsättningar för ett nytt landmärke i Stockholm. Dessutom öppnar vi upp byggnaden som tidigare varit exkluderande för allmänheten och gör den mer publik. Med butiker, träningscenter och restauranger skapar vi flöden efter kontorstid som kommer bidra positivt till tryggheten i området. Den nya servicen kommer att vara bra för såväl boende som de som arbetar i området, säger Erik Ullsten, fastighetsansvarig på Areim.

Vi har förverkligat vår idé som var att Brädstapeln 16 skulle väcka känslor och locka till möten, att bli en levande plats och en ny knutpunkt på Kungsholmen som kopplar ihop centrala Stockholm med Kungsholmen. Fastigheten byter ägare den 1 november 2019.

 

För mer information kontakta

Therese Rattik, VD
Mob: +46 70 454 65 24
Epost: therese.rattik [@] areim.se

Erik Ullsten, Asset Management Development
Mob: +46 70 991 08 50
Epost: erik.ullsten[@] areim.se

LADDA NER PRESSMEDDELANDE

Ladda ner pdf › Areim säljer landmärke på Kungsholmen