Cookies

Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du att vi samlar in cookies. Läs mer

Ok, jag förstår

Areim Fund III har förvärvat tomträtten Gladan 4 belägen på Västra Kungsholmen i Stockholm. Gladan 4 är en kontorsfastighet med en uthyrningsbar area på ca 7,600 kvadratmeter. Byggnaden uppfördes ursprungligen för tryckeri- och förlagsverksamhet och har ägts av samma familj sedan den byggdes 1949.

Förvärvet är det femte förvärvet för Areim Fund III och tillträde ägde rum i augusti.

Förvärvet av Gladan ger oss möjlighet att utveckla en fastighet i en etablerad och expansiv delmarknad i Stockholms innerstad. Tack vare den goda tillgängligheten och närheten till allmänna kommunikationer är Västra Kungsholmen ett attraktivt och starkt efterfrågat bostads- och kontorsområde. Sedan 2004 har ett trettiotal större företag och organisationer valt att lägga sina huvudkontor i området.

– Detta förvärv är helt i linje med investeringsstrategin för Fund III. Vi ser fram emot att tillsammans med Stockholms stad och övriga fastighetsägare fortsätta att utveckla och aktivt förvalta fastigheter i denna växande delmarknad säger Therese Rattik, VD Areim.

Sedan tidigare har Areim även utvecklat Lindhagensporten i samma område.
Brunswick Real Estate har genom sin kreditfond bistått med förvärvsfinansieringen och Newsec har agerat säljrådgivare till ägarfamiljen.

För mer information kontakta

Johan Bengtsson
Telefon: +46 70 651 96 30
E-post: johan.bengtsson[a]areim.se

LADDA NER PRESSMEDDELANDE

Ladda ner pdf ›