Cookies

Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du att vi samlar in cookies. Läs mer

Ok, jag förstår

Areim har förvärvat två kontorsbyggnader som sträcker sig från Pieni Roobertinkatu till Ratakatu och Yrjönkatu i centrala Helsingfors, från Finlands Apotekareförbund och HGK. Tillgången består av cirka 7 000 kvm uthyrningsbar yta. HGK förblir minoritetsägare och behåller sina idrottsanläggningar som de har ägt sedan fastigheten byggdes år 1928.

– Denna investering är ett fantastiskt förvärv för Areim i Finland. Fastigheten är centralt belägen i Helsingfors och har en rik historia. Vi är angelägna om att börja arbetet med tillgången för att möta moderna användarkrav, samtidigt som vi vill värna om fastighetens arv och speciella känsla, säger Markus Laine, chef för Areim i Finland.

Kontorsfastigheterna ger många möjligheter till utveckling, genom stora investeringar och rekonstruktion av lokalerna. Areim avser att totalrenovera byggnaderna under de kommande åren.

Med detta förvärv kompletteras Areims kontorsportfölj av direktägda tillgångar i Finland, som är koncentrerade till huvudstadsregionen i Helsingfors. Areims övriga finska innehav består av en diversifierad bostadsportfölj i landets största städer, samt en andel i Sponda.

För mer information, kontakta:
Markus Laine, Head of Areim Finland
Mob: +358 50 466 2838
Email: markus.laine@areim.se